top of page

Alarmet ringer 06:55, bussen går 07:27, duschen står varm, tänderna borstas när mackan bres ute i köket, kaffet från                     bränner på tungan. Perrongen är prydd av cigarettfimpar,          Söderort tidningar och försenade tunnelbanor.

Hjärtat pumpar i takt med rytmen i vardagen.

 

Med färgstarka karaktärer målas tavlor som aspirerar till både livslust och optimism. De explosiva uttrycket som skapas av ivriga penseldrag och positiva färgkombinationer beskriver det moderna samhällets ambitioner. Livet går snabbt då gäller det att hänga med i tempot. Målningarnas attityd får betraktaren att möta livet med en klackspark, för det finns ingen tid för sorg i vardagens rytm, livet är en fest och alla får var med. Konsten utmanar vår definition av alldaglighet när tavlorna får tunnelbanan en torsdagsmorgon att framstå som modernismens centrala framtidsideal. 

 

Dagens konst anser jag vara allt för pretentiöst, det handlar mer om det verbala uttrycket än den själva gestaltningen i måleriet. Allt är upp till betraktaren, vilken känsla som utges samt den individuella påverkan anser jag är det som spelar störst roll. Älska eller hata, tro eller tveka, jag gillar kaviar det kanske inte du gör, min favorit färg är blå medans din är röd, alla är olika med egna uppfattningar samt preferenser som alla bör finna större förståelse för i vardagens samhälle.

 

Explosiva känslor och höga ambitioner, torkar mina tårar med drömmar och visioner,

jag är inte ledsen, jag är arg på stressen. 

Men, jag ska hinna leva, det går bra, jag tål pressen. 

För världen, den är fin, ja de är fin, för jag har sett den. 

Världen är den plats där vi kan dela på intressen

Lyckorus och upprymdhet, hög musik och hoppfullhet

Här är livet som mest centralt, bland vänner, skratt och höghustak

Bortsett från måleriet spelar fotografering samt film spelar en stor roll i mitt liv.

Att fota det alldagliga, främmande människor inne i deras vardagsdrömmar samt skapa en samling utav stunder från mitt liv & andras. Fotografier kan ni finna i min portfolio som också ger mig stor inspiration som speglas i min konst.

 

 

   

Utställningar 

01/26-2022 CAFEÉT I TYRESTA BY

05/07-2022 BUBBÖN HANTVERKSMARKNAD

06/24-2023- 06/26-2023 ART NORDIC COPENHAGEN

03/04-2023 DRAMATEN, "VARDAGSRYTM", SOLOUTSTÄLLNING

Astrid Möller

Logotype_Pressbyran_2016_CMYK-2.png
mittiiiii.png
bottom of page